onsdag 14 juli 2010

we´re on the road.....

...men vägen dit var ingen gräddfil precis. Igår morse började vi glada i hågen promenera (i backiga San Francisco typ i en timme) till biluthyrningsfirman för att hämta ut vår Chevrolet Impala som vi hade beställt hemifrån via holiday autos. Väl där möts vi av den här kön....






tydligen hade ALLA som tänkt hyra bil i USA kommit på att tisdag kl 10 är en bra tid att hämta ut sin bil. Kön fortsatte runt hörnet en bit också...det tog två och en halv timma för oss att få vår bil. Var det då den bilen vi hade beställt? Nej. Vad fick vi för bil? jo en...


KIA.


Vi hade inte riktigt planerat att cruisa på highway 1 i en KIA.



Trötta, hungriga, törstiga och kissnödiga gav vi oss besvikna iväg ner mot city för att äta, kissa och kolla lite i affärer. Men vi var fortfarande djupt besvikna och förbannade på holiday autos som hade blåst oss på vår bil. Så när vi var klara i stan tog vi bilen förbi bilfirman och Pelle tog ett snack med managern på biluthyrarn och förklarade att om vi är i USA så vill vi köra amerikanskt. Då trollade biluthyrarmannen fram en Dodge charger bara så där! Och vi blev så klart sjukt nöjda igen!



Utmattade efter en lång dag stannade vi inne på motellet på kvällen med Miller Lite och en kortlek som sällskap.


Imorse var Pelle så sugen på att köra så vi var utcheckade från motellet klockan nio och då hade vi hunnit äta frukost OCH packat ihop våra grejor. Innan vi lämnade stan ville vi stanna till i Golden Gateparken som vi hade läst om i olika guideböcker. Vi stannade till där och råkade springa på en väldigt vacker japansk trädgård. Vi strosade runt där en halvtimme sen hoppade vi in i bilen och fortsatte ut på highway 1 (först tankade vi och Pelle fick säga "Fill her up" till bensinmackskillen, det levde han på en lång stund efteråt.)Att åka på Highway 1 är som att åka genom ett vykort som aldrig tar slut. Det var helt galet.
Vi stannade till i Santa cruz och fortsatte sedan mot Big Basin Redwood state park för att kolla in Reedwoodträd. Vägen dit var ingen picknick, vi åkte på en serpentinväg i ungefär en timme med mötande trafik som körde som biltjuvar. Till slut kom vi ändå fram till själva nationalparken och jäklar vad stora träden var... och då var ändå det här ett ganska litet exemplar.
Vi avrundade med att besöka Gilroy som Gurra och June tipsat oss om. Där finns en outlet som var stor som hela Boxholm med alla affärer man kan tänka sig. Vi avslutade vårt besök i Gilroy med att äta middag på In n out burger som gör riktigt grymma burgare. Sen körde vi i en halvtimma till vårt (något ruffiga) motell som ligger i Seaside, en kort resväg från Monterey som är morgondagens resmål!
Later dudes


4 kommentarer:

  1. KIA??? WTF!
    Bra räddat med chargern dock!

    SvaraRadera
  2. EN KIA??? It´s your HONEYMOON FFS! Vilken man han är din man som styr upp sånt där! jag ser hur han smått förbaskad stiger ut kian för att snacka med bossen på Holiday autos och på lite maffimanér så som det måste ske i byggbranschen fixade han en snygg grå fancy car!!! Pelle is the MAN!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Makalöst vad duktig du är på att skriva och berätta om er resa! :)
    Fick länken idag av Erik så nu har jag uppdaterat mig. Är "Up to speed", som man säger Over there ;)

    Kraam på er och ha en fortsatt underbar bröllopsresa!

    SvaraRadera
  4. Grym bil! Men ser pelle verkligen över ratten?
    Saknar mest pelle.............

    SvaraRadera