tisdag 27 juli 2010

time flies..

Aloha på er!


Internet fortsätter att fungera dåligt här...trots att det ska vara trådlöst på rummet så ligger det nere allt som oftast. Det som är trist är att det tar sjuuukt lång tid att lägga upp bilder här på bloggen som vi gärna hade visat er. Men men vad gör väl det? Vi har ju ett helt Maui att upptäcka! Och det har vi gjort!


I förrgår när vi hade bilen åkte vi upp till Haleakala, en av vulkanerna här på Maui. Det var häftigt, vi körde uppför snirkliga serpentinvägar tills vi nådde målet högst upp på 3055 meter över havet. Vi blev ganska snurriga och matta av syrebristen men utsikten var hur häftig som helst! Vi var ganska högt ovanför molnen och kratern var mäktig att se.

Vi åkte sedan till en strand som heter Honulua bay på den västra sidan ön som vi blivit tipsade att åka till av servitrisen på Java Jazz. Innan vi kom till själva stranden fick vi promenera ca fem minuter från där vi parkerade bilen genom en regnskog. Vi snorklade en stund och korallreven var riktigt vackra. Sen åkte vi tillbaka till hotellet fortfarande lite matta efter vulkantrippen och gick och la oss tidigt. Igår åkte vi direkt till en annan strand med bilen som låg precis i närheten av den stranden vi hade blivit rekommenderade. Vi snorklade en hel del och låg och läste. Sent på eftermiddagen var det en man som satt i närheten som frågade om vi hade sett sköldpaddan som låg borta i viken. Innan han hade avslutat meningen var jag i vattnet med snorkel och fenor på och simmade dit några stod och trampade vatten och blev alldeles tagen av hur stor sköldpaddan faktiskt var (den var nog drygt en meter lång från näbb till stjärt så så stor var den kanske inte men det kändes så i alla fall där under vattnet...)! Pelle simmade ut efter ett tag, då hade den stora sköldpaddan försvunnit men istället var det en liten som tittade nyfiket på oss. Det var lite av en dröm att få se en sköldpadda på riktigt...och nu har vi gjort det!


Det börjar dra ihop sig för hemresa snart (vi längtar inte hem!), vi har bara en och en halv dag kvar här och vi undrar var all tid tagit vägen....Vi åker på fredag kväll och kommer hem på söndag morgon så det blir en lång hemresa (ca 24 timmar på flyg och flygplatser). Tur att vi har en del böcker kvar att läsa för det har vi inte riktigt hunnit göra under den här semestern.

Later dudes!

2 kommentarer:

  1. Riktigt läckert! Man inser att det är en hel värld där under ytan. Tar ni med er sköldis hem? Jag skulle behöva ett nytt soffbord.

    Puss!

    //Karin

    SvaraRadera
  2. uhhhhh...... sköldpaddesoffbord.....???? A Big no no Karin!!!!

    MAUIIIIII we are in MAUIIIIIII, hur ska jinglen blir här tro??? Hm, svårt att bestämma! DEt blir nog tillbaka till den gamla goda AMERICA AMERICA LET`S GOING TO THE STATE AMERICA AMERICA.......

    Hur blir det med min Hula hula kjol och surfardude?

    SvaraRadera