måndag 26 juli 2010

MAUI! (eller, äntligen lite internet...)


Waikiki by night

Efter den kortaste flygresan någonsin (25minuter tog det, vi lyfte, fick 1 deciliter juice och sen landade vi) så kom vi fram till det sista stoppet på resan, Maui, Kaanapali. På vägen till flygplatsen träffade vi ett gäng amerikanare som varnade oss för att åka hit, för man vill aldrig åka hem....



Vi bor i en svit(!) inget vi hade bokat utan det bara blev så, vi har en dubbelsäng, soffa, kök med en gigantisk spis en lika gigantisk kyl (i allafall jämfört med minikylarna vi har blivit vana vid under vår resa..,), diskmaskin, avfallskvarn(som är jätterolig att använda) och en liten köks-ö. Vi har också ett tvättrum samt toalett/badrum, en fet balkong och havsutsikt! Vi stormtrivs! Området vi bor i är fullt med hotell men mitt emot vårt hotell ligger ett litet centrum med mataffär, bar (som vi besökt) och en liten restaurang som heter Java Jazz med livemusik (vi är kända där som "the swedes" efter att ha varit där två kvällar i rad, och vi kommer att återvända!).

Pelle vid vår jättefeta kyl!

Idag har vi snorklat en massa, bara ett par meter ut i havet från där vi låg fanns det jättemycket fina fiskar. Det var som att simma runt i ett akvarium!


Imorgon ska vi hyra bil. Servitrisen på Java Jazz ritade ut ett par schyssta snorkelställen åt oss på en karta, vi hade också tänkt besöka Haleakala crater, en vulkankrater, som tydligen ska vara väl värt ett besök!


Skillnaden mellan Maui och Oahu är att det är mycket lugnare här på Maui. Trots att vi bor på en resort så känns det inte så turistigt (vi har valt att inte ligga på stranden som ägs av hotellet utan tagit oss en bit längre bort där det är mycket lugnare och bättre snorkling). I Waikiki var det väldigt mycket folk och väldigt exklusivt med Gucci-butiker, dyra restauranger och hotell. Maui känns mer avslappnat och lugnt vilket vi tycker är bra!



(det tar lång tid att föra över bilder till bloggen men vi lägger ut några stycken här...)



utsikt från bilen på Oahu

hanauma bay (snorkelstället på Oahu)

undertecknade med dykutrustning=)

hur många fiskar kan ni se?

en stoor fisk!

later dudes,

Mahalo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar