tisdag 13 juli 2010

San Francisco fortsätter att fängsla oss....

Igår efter frukost gav vi oss ner till pirarna i Fishermans Wharf. Pir 39 är den mest kända och där det är mest aktivitet. Små souvenirshoppar som säljer fleecetröjor och magneter trängs med knasiga caféer barer och glasskiosker. En affär som vi besökte och faktiskt handlade i var Lefty´s. En affär för vänsterhänta! De hade allt för vänsterhänta, muggar, pennor slevar och saxar. Jag slog till på en kortlek för vänsterhänta...får återkomma om det är någon skillnad att spela med en vänsterkortlek vid senare tillfälle. Vi pir 39 finns det också sjölejon. De var störtsköna! De låg på pontoner ute i vattnet och skrek och solade. De avgav en lukt som liknade våt hund. Tydligen dyker sjölejonen upp där vi pir 39 någon gång i januari och försvinner någon gång i juli, varför de började hänga där vid piren är det ingen som vet men de har dykt upp i 20 års tid.
Alcatraz från båten

Vi fortsatte vidare mot pir 33 där Alcatrazbåtarna gick ifrån. Efter ganska mycket köande och väntande var vi äntligen på båten. Resan över till Alcatraz tog inte mer än en kvart. Väl där fick vi instruktioner om vad vi fick och inte fick göra på ön av en parkvakt (såg ut som en sån riktig parkvakt med gröna kahkischorts o skjorta samt en guldstjärna på bröstet). Sen var det bara att börja klättra uppför mot själva fängelset. Där fick vi en Audioguide på engelska som man fick gå runt med. Det var fängelsevakter och interner som berättade om fängelset, om flyktförsök och om livet på ön och livet i cellerna. Det var riktigt bra producerat och otroligt spännande att gå runt där bland cellerna och höra fångarna berätta om sin tid i finkan. De fångar som satt inne där måste ändå ha haft den snyggaste utsikten en fånge kan få!

Cellblock C och D utsikten från Alcatraz mot stan

med hörlurar på...





Mätta på intryck gav vi oss tillbaka till hotellet för att hämta vårt bagage och beställa en taxi till vårt nya motell. Kontrasterna var ganska stora mellan ett fyrstjärnigt hotell och ett tvåstjärnigt motel. På hotellet fanns en hotellbar, här finns en läskautomat. På hotellet fanns det sjuhundra personer som jobbade, här finns en väldigt liten stammande man. Men vi älskar det ändå för det här motellet ser verkligen ut som en riktigt motell som man ser på film. Med loftgångar och parkering på sprucken asfalt strax nedanför. Det bästa av allt, det ligger i ett väldigt mysigt kvarter. Igår var vi på en italiensk restaurang som hetter Luisas och åt. Väggarna var tapetserade med bilder på Luisa och olika kändisar. Och rätt var det var i slutet av middagen kom Luisa ut i restaurangen och hälsade på alla (fem, förutom oss) gäster. Maten var grymt god! Jag åt canelloni och Pelle åt kyckling med mozzarella och parmaskinka.


Idag ska vi till Holiday Autos och hämta ut vår bil. Håll tummarna för att det går bra!

Later dudes

4 kommentarer:

  1. Jag hoppas verkligen att ni kommer att fortsätta i samma stil och berätta om er resa.

    Jag e inte bitter

    JAG E INTE BITTER!!!

    Saknar er kompisar ( men mest pelle )

    SvaraRadera
  2. Det later harligt. Sjalva har vi solat och badat hela dagen. Chrille o Tomas har akt MC hela dagen med Erik. Allt ar bara bra !
    Ha det gott!! Kraam Mamma

    SvaraRadera
  3. Det där låter ju härligt alltihop men...
    Idag har jag faktiskt varit i Kistagalleria, det var stort kan jag säga. det var så stort att de hade en helt egen foodcourt där typ 6-7 ställen trängdes och sålde så kallad fastfood!

    Vill inte dämpa eran lycka nu bara när ni ser "stora världen" men alltså friterade räkor från kina ätna på foodcourten var svårslaget!!

    Men iaf, ha det så himla bra och fortsätt skriva, så roligt att läsa hur det går för er!

    Kramar från Ylva & Ronny

    SvaraRadera
  4. ÅHHHHH Holiday Autos..... nu skall ni alltså ge er av på de stora äventyren ....down to LA! Shabaranks! America America.... ta hand om er.....

    Saknar er solm vanligt..... (men mest Lollo)hi hi hi hi hi hi .......

    SvaraRadera