måndag 12 juli 2010

we löv san francisco

Efter lite drygt ett dygn här i San francisco är vi helt sålda på den här stan! Efter gårdagens bastanta frukost gav vi oss ut på äventyr. Första uppdraget var att fixa biljetterna till Alcatraz. Det gick hur smidigt som helst! När det var avklarat började vi promenera. Första stoppet var Telegraph hill. Därifrån kunde man se hela San francisco. Bland annat Golden Gate bron. Nästa stopp var the crookedest street. En helt galen gata som slingrar sig ner som en orm. Ingen väg man tar till jobbet direkt. Måste vara en av världens mest fotograferade gator. Vi fortsatte gå, gata upp och gata ner. På vägen såg vi en motorcykelpolis som stoppade en tjej. Pelle var genast framme med kameran. Vi fortsatte ner mot Union Square där alla affärer ligger. Vi hade läst om The Cheescake Factory och bestämde oss för att äta lunch där. Portionerna är galet stora här så efterrätten fick vi verkligen pina i oss, men det var det värt. Efter den stadiga lunchen fortsatte vi in i ett shoppingcentrum som var helt galet stort. Vi handlade Rand mc Nallys vägatlas och lite strumpor. Sen var vi helt slut och bestämde oss för att bege oss hemåt. Vi tog the Cable car tilbaka till Fishermans Wharf tillsammans med sjutusen andra turister.


Det enda som är riktigt skumt med den här stan är vädret. Igår morse var det svinkallt och blåsigt, på dan riktigt varmt och soligt och på kvällen återigen kallt och blåsigt. En annan iakttagelse är att ALLA amerikanska turister går omkring i college/fleecetröjor alternativt vindjackor som det står San Francisco på med stora bokstäver, intressant fenomen.


Idag blir det Alcatraz för hela slanten samt byte från Sheraton till något motell i utkanten av stan. Kan bli spännande.

Later dudes

2 kommentarer:

  1. AMEERICA AMERICA..... LET`S GOING TO THE STATES.......... AMERICA AMERICA!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. San Francisco ÄR verkligen en häftig stad! Girardelli Icecream Factory i Fishermans Wharf, finns det kvar? Alla amerikaner bär fleece, det är märkligt! Ha det riktigt bra på resan! Ska bli kul att få följa er. /Anna-Lena

    SvaraRadera